Vores kunder

Broschyrnedladdningar: Transportband och ersättningsbälten

Det är viktigt att se till att du har rätt tekniska specifikationer för ett transportband om du vill ha maximal produktivitet och säkerhet på din arbetsplats. När rätt transportband och ersättningsprodukter kan hålla ditt arbetsflöde igång och dina team säkra, måste du veta att du får rätt transportbandsspecifikation för att matcha dina behov. Det är därför vi har gjort det enklare än någonsin att förstå mer om dina alternativ med vår gratis nedladdningsbara transportbandguide. Ladda ner idag och läs mer om materialspecifikationer för transportband och designfördelningar så att du vet att du bara får de bästa transportbanden och ersättningsprodukterna.

Våra datablad och specifikationsblad

Transportörer

Våra transportörsystem är utformade med laserprecision och felfria system. Alla våra tunga rullkedjetransportörer finns i standardbandbredd eller anpassas efter dina behov och din arbetsyta. Ladda ner vår detaljerade broschyr för en fullständig beskrivning av den tekniska specifikationen för bandtransportalternativ, inklusive jargongfria bandtransportörers uppdelningar och detaljerade transportbandsmaterialspecifikationer. Framtidssäkra din arbetsyta genom att se till att du laddar ner transportbandguiden som hjälper dig att identifiera transportsystemen och bälteprodukterna som håller ditt företag smidigt.

Ersättningsbälten

Transportsystem gör mycket tunga lyft, och de gör det ofta kontinuerligt. Det betyder att slitage är oundvikligt, och du måste oundvikligen byta ut remmar och remprodukter. Det innebär att veta mer om den bästa typen av bälteprodukter för dina behov. Ladda ner din gratis transportbandguide, som kommer med detaljerade specifikationer för transportbandsmaterial, samt en tydligt skriven och förståelig guide för val av transportband. När det gäller ersättningsbälteprodukter vill du ha säkerhet att veta att du har bältet med rätt draghållfasthet, rembredd och laststöd för att transportera ditt råmaterial.

Vanliga transportörsspecifikationer

När du tittar på de mest lämpliga transportörsystemen i rostfritt stål för din arbetsmiljö måste du matcha transportörens design och typ med en mängd olika alternativ för transportbandsspecifikationer. Dessa inkluderar:

 • Lastkapacitet: Detta är särskilt viktigt om ditt transportsystem har specialdesignats och byggts till en viss längd. Det är viktigt att få rätt lastkapacitet så att din enhet har draghållfasthet och belastningsstöd som garanterar arbetstagarnas säkerhet.
 • Systemhastighet: Den hastighet som dina transportband transporterar material spelar en stor roll i både teamets säkerhet och produktiviteten i ditt arbetsflöde. Rätt hastighet måste uppnås för att säkerställa maximala produktivitetsvinster, och olika transportsystem kommer att utformas för att matcha de hastigheter du behöver. Detta är en av de viktigaste specifikationerna att tänka på, varför våra nedladdningar av bältebandsdatablad är viktiga läsningar innan vi fattar ett slutligt beslut.
 • Genomströmning: Allt handlar om den totala kapaciteten i ditt transportsystem, och våra kedjetransportörsspecifikationsguider kan markera volymen per tidsenhet så att du kan välja attribut som spelar roll.
 • Ramkonfiguration: Det finns flera alternativ att tänka på när det gäller formen på ditt transportsystem. Vår broschyr för grova topptransportbandspecifikationer kan hjälpa dig att bryta ner dina behov eller lyfta fram behovet av ett styrskenesystem eller en anpassad design.
 • Drive: För att ha maximal kontroll över transportsystemet måste du ha din enhet i optimal position. Detta beror på layouten för ditt transportsystem och din arbetsytas planritning. Använd vår nedladdning av specifikationer för kedjetransportörer för att avgöra om du behöver en huvudenhet, slutdrev eller mittdrift.

Hur man väljer rätt transportband

Var och en av våra ersättningsbälten har utformats för att matcha behoven i ditt system och din materialbelastning. Förutom nedladdningar av specifikationer för bältetransportörer bör du också bekanta dig med:

 • Mått: Bältesbredd och längd är de viktigaste inledande faktorerna för att få rätt. Om endera är felaktigt blir ditt system mindre produktivt och kommer att stöta på högre slitage, vilket innebär att du kommer att behöva byta ut remprodukter oftare.
 • Lasttyper: Från råvara till kartongvaror, du behöver ditt transportsystem för att vara säkert för både arbetare och lasterna själva. Tungare eller skarpare laster kräver mer robusta ersättningsremmar, medan eventuella lutningar också måste tas med. Om du har upphöjda delar av ditt transportsystem kan gummibälten hålla lasten på plats, medan remmar med korrugerade väggar säkerställer belastningar stanna säkert på plats.

Även om detta är de viktigaste tekniska specifikationerna för bandtransportörsystem för att få rätt, måste du också ta hänsyn till miljöförhållandena och den typ av transportörsystem som är bäst för din miljö, din sektor, ditt team och dina framtida behov.

Transportband & transportband: Vanliga riktlinjer

Även om det finns oändliga alternativ att ta itu med ditt transportsystem, finns det några vanliga riktlinjer som är uppdelade i vårt utbud av nedladdningsbara broschyrer för val av transportband. Dessa vanliga riktlinjer inkluderar:

 • Beltransportsystem: Enkla konstruktioner som passar för höga och jämna arbetsbelastningar; denna typ av transportsystem kan också laddas var som helst längs bandbanan.
 • Rulltransportörsystem: Även om de saknar kontroll av drivna transportsystem är rulltransportörer mer miljövänliga och låga underhåll.
 • Drivna rulltransportörer: Med oberoende drivna sektioner är ett kraftfullt rullbandssystem idealiskt för långa horisontella avstånd. De är dock ofta mindre anpassningsbara än andra transportsystem på grund av sin unika design.
 • Overheadtransportörsystem: Idealiskt för de arbetsplatser där utrymmet behöver optimeras, ett överliggande transportsystem använder ofta en kedjetransportörspecifikation, vilket gör denna typ av transportör idealisk för transport av matchande produkter som behöver lagras och levereras i följd. Underhåll av ett överliggande transportsystem kommer att krävas regelbundet, särskilt när det gäller smörjning av bälten för att säkerställa att dina produkter eller råvarutyper alltid rör sig.

När det gäller att välja rätt transportsystem måste du känna till ditt företags behov och dina egna specifikationer för transportbandsmaterial. Våra kostnadsfria broschyrer ger dig omedelbar tillgång till vår guide för val av transportband och det detaljerade specifikationsblad som du behöver för ditt system. Ladda ner din gratis transportguide nu.